Isetehtud kookospiim

Pole nii ammu midagi söögivaldkonnast kirjutanud, nii et jagan kuidas ma kookospiima ise teen. Ega siin miskit keerulist ei pole ..
-kõigepealt ostan kookoshelbed, ülla-ülla eksju
-siis möödan tass helbeid ja 4 kuuma vett ( viimast võib vabalt vähem-rohkem panna, olevevalt siis kui rammusat piima tahta )
(-mina jätan need niimoodi ligunema tunnikeseks või teinekord pooleks päevaks, kui miskit kiiret vahele tuleb 😀 aga selle etapi võib vabalt ka ära jätta)
-seejärel blenderdan um
bes pool minutit ning valan kogu kupatuse rätikule söela peale kurnama

image

-aitan lusikaga vajutades piimal kannu voolata
-lõpetuseks keeran massi rätikusse ja lüpsan nii kaua, kuni enam ei jaksa ( viimane kord lüpsin lausa rätiku katki 😀 )

image  – järele jääb selline puru, mida võib vabalt 24h õhu käes kuivada lasta, ning seejärel saab sellest kas kookosjahu valmistada või näiteks lihtsalt kookospalle teha

image    – piim ise jääb selline, peale kerkib kookosrasv

Külmikus säilib 5 päeva! 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s