Küpsetamata porgandikook India pähkli kreemiga :)

Mul juba maitea mitu päeva on kolm porgandit külmikus nukralt kuivanud. Ja siukne koogiisu on peal, et mine või lolliks. Aga küpsetada ma ei viitsind, sest noh see ahi on nii tüütu ning ebarlik, ust peab koguaeg teibiga kinni mässima. No tänan ei !! Aga aga aga, ma leidsin lõpuks niukse isuäratava retsepti, et ise kah ei usu 😀 

Ma muidugi kohendasin retsepti endale mugavamaks, sest mul ei olnud kõike asju piisavalt ja noh, maitsed on ju erinevad. Aluseks läks siis porgandit, jahu- tegin kaerahelvestest pluss too kaks lusikatäit kookoshelbe ning tsips mandilitest tehtud jahu, dattleid (mida ma ei viitsinud leotada kuumas vees ja peaaegu oma köögikombaini läbi kärsatasin 😀 ), kookosõli, kamaluga kaneeli ning muskaatpähklit

image

Katteks leotasin tunnikese kuumas vees India pähkleid ning päevalilleseemneid (India pähkleid pold piisavalt), peale kurnamist toppisin neile vahtrasiirupit, vanilje ekstrakti, kookosõli ning ohtralt sidrunimahla ja blenderdasin. Maitses küll heam, aga nagu miskit oli siiski puudu. Mekkisin lusikatäie-paar, kui lajatas, et banaan sobiks siia ideaalselt ning lisasin veel natuke mandlipiima ja veel kord vaniljet ja sidrunimahla ning teelusikatäie apelsinimahla (sest ma enne taibult just ülejäänd putli tühjaks olin kaaninud) …aga sa sindrinahk, kuiiii meeletult heam see kooslus maitses, meenutas nats kohupiima !!! 

image

Toppisin koogi mingiks tunniks sügavkülma ja no ila totaalselt jookseb, et saaks juba maiustama hakata 🙂 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s